Přinášíme video seminář z roku 2019, který připravilo European Leadership Forum pro své posluchače v časech corona krize. Jako řečník vystupuje Scott Poling, který se dlouhodobě soustředí na téma revitalizace sborů. Slouží už 28 let jako pastor, většinu času jako senior pastor ve sboru Harvest New Beginnings na severozápadním předměstí Chicaga. Spolu s manželkou Carlou mají pět dětí.

Poslední roky se hodně mluví o zakládání nových sborů. Co však, pokud žijeme v klasickém letitém sboru, kde sice všechno funguje, avšak jsme se za dlouhé léta dostali do stereotypů a stali jsme se spíš nedělním kulturním klubem než fungující církví? Co když jsme přestali skutečně duchovně žít a růst? Můžeme s tím něco udělat? Přivést takový sbor k životu? Které z biblických principů nám pomohou připravit půdu pro Boha, aby na sboru zapracoval a kultivoval půdu pro růst církve? Tento seminář přináší praktickou pomoc zaměřenou na Boží slovo, které může být nápomocné i k tak náročné výzvě. 

Seminář je v anglickém originálu, najdete ho tady:

https://foclonline.org/webinar-recording/church-renewal-and-revitalisation-0

Autor fotky: Nikko Tan: https://www.pexels.com/sk-sk/photo/133699/

Biblické zdroje a bezplatné online vzdělávací příležitosti pro evangelikální vedoucí po celém světě: foclonline.org

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Na našem webu používáme soubory cookie

Potvrďte prosím, zda přijímáte naše sledovací soubory cookie: Google Analytics, Facebook Pixel. Sledování můžete také odmítnout, takže můžete nadále navštěvovat naše webové stránky bez odesílání jakýchkoli dat službám třetích stran.