Valentin je tak trochu komerční svátek, který může na nezamilované nebo nezadané mladé lidi mít tendenci působit až depresivně. Ale zároveň může být příležitostí učit naše mládežníky o lásce, milování bližního, a to i expresivním způsobem, ve smyslu, že se to učíme vyjadřovat.

Jestli bude vaše mládež osobně nebo online, doufáme, že vám tyto nápady pomohou připravit skvělou mládež nebo dorost, ze kterého budou vaši mládežníci odcházet s pocitem, že jsou poznaní a milovaní svými bratry a sestrami stejně jako Kristem.

Jaké nápady to jsou? Například:

Atmosféra

Ať už se setkáte naživo nebo online, dej svým mládežníkům výzvu: mají na mládež přijít ve svém nejlepším valentýnském outfitu. Ať už to znamená vsadit na „tradiční“ barvy nebo donést něco, co pro ně představuje lásku. Každému dej po příchodu do místnosti papírek (např. nalepovací ve tvaru srdce) a v úvodu každého vyzvi, aby napsal jméno člověka, který tuto úlohu splnil nejlépe. Výherce soutěže s největším počtem hlasů by měl, samozřejmě, dostat i sladkou odměnu!

Tento článek je od našich přátel na pointonline.sk

Pokračuj ve čtení

Autor fotky: Neven Krcmarek na Unsplash

POINT ONLINE Pomáhat, inspirovat, trénovat. Portál TC Kompas se zdroji pro pracovníky s mládeží. pointonline.sk

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Na našem webu používáme soubory cookie

Potvrďte prosím, zda přijímáte naše sledovací soubory cookie: Google Analytics, Facebook Pixel. Sledování můžete také odmítnout, takže můžete nadále navštěvovat naše webové stránky bez odesílání jakýchkoli dat službám třetích stran.