„My sdílíme filmy s lídry komunit, kteří je sdílejí se svými komunitami.“ – DamarisMedia.com

Film jako příležitost

Pokud jste přesvědčeni, že filmy mají významný vliv na naši kulturu, komunity a životy, a proto s nimi v různých podobách pracujete (diskuse, citáty při přednáškách, …), zřejmě bude pro vás tento zdroj velkým přínosem. Autoři tohoto projektu takové přesvědčení mají a tak se rozhodli vytvářet tyto zdroje. Najdete v nich jednak rozbory k mnohým současným (i nejnovějším) filmům a jednak podklady k diskusím. Při rozboru filmu se autoři zaměřují nejen na jeho pozadí, kvalitu, okolnosti, ale zejména na jeho filozofii, světonázor a témata, která s sebou přináší. Na základě takového rozboru autoři vytvářejí podklady k diskusím. Navrhují otázky v několika diskusních okruzích (estetický, emocionální, intelektuální, morální, duchovní …), ale i diskusních tématech – při jednom filmu můžete mít několik témat, kterým se věnujete v samostatných diskusích.

Filmy nejen významně formují naši kulturu a lidi v ní, ale jsou také jakoby okny do její duše. Každý další film, který se dostane do kin je úžasnou příležitostí dotknout se těch nejhlubších míst a neuralgických bodů. A právě tak návštěva kina s našimi přáteli či komunitami (pokud dobře využita), může být skvělou příležitostí nejen mít „fun“ a „hang-out„, ale i položit si několik dobrých otázek – třeba i jen cestou z kina do auta. Propásnout tuto příležitost by bylo velkou škodou. DamarisMedia vám může být v této strategii obrovskou pomocí.

Jednou silnou nevýhodou tohoto projektu je, že zatím je k dispozici pouze v anglickém jazyce. Pokud neumíte anglicky, ale přesto toužíte číst zahraniční weby, zkuste použít některý z doplňků pro váš prohlížeč, který vám texty přeloží. Překlad není dokonalý, místy dokonce s chybami, ale alespoň něco. K instalaci doplňků by vám mohl pomoci tento článek.

Tým Damaris Media o svém projektu tvrdí:

  • Věříme, že film má sílu, kterou obohacuje život.
  • Věříme, že každý příběh na velkém plátně je začátkem dobrodružství.
  • Propojujeme práci komunitních skupin s tématy a otázkami, které s sebou přinášejí nejnovější filmy. Naše unikátní zdroje přinášejí filmy novému publiku a do srdce diskuse dávají dění v kinech.

Web: DamarisMedia

Janči bol vyše dekády zapojený do služby mladým ľuďom ako na lokálnej, tak i národnej úrovni. Momentálne vedie nový cirkevný zbor "Za Kostolom" v Žiline (SK).

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Na našej webovej stránke používame cookies

Potvrďte, že akceptujete naše sledovacie súbory cookie: Google Analytics, Facebook Pixel. Môžete tiež odmietnuť sledovanie, takže môžete naďalej navštevovať našu webovú stránku bez toho, aby sa do služieb tretích strán odosielali údaje.