Čas: 20 minut+;

Materiály: míček (stačí zmačkané noviny omotané izolepou);

Průběh: Asi každý zná klasickou námořní bitvu, která se hraje se čtverečkovaným papírem. Zkoušeli jste si ji ale někdy zahrát „naživo“? Rozdělte lidi do dvou týmů a hrací plochu rozdělte pomocí stolů nebo jakékoliv jiné bariéry tak, aby nebylo vidět na druhou stranu. Každý tým si vybere jedno „dělo“ – hráč, který bude střílet (házet míč) na druhou stranu a snažit se trefit „lodě“ (protihráče). Zbytek týmu si sedne nebo lehne na zem. Střelám se nesmí lodě vyhýbat. Celou hru vede jeden vedoucí, který hlásí zásahy. Pokud se střelcům nevede, může vedoucí napovídat slovy „samá voda“ „těsně vedle“ „přestřeleno“ atd. Tým, který vystřílí všechny nepřátelské lodě, vyhrává.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Na našej webovej stránke používame cookies

Potvrďte, že akceptujete naše sledovacie súbory cookie: Google Analytics, Facebook Pixel. Môžete tiež odmietnuť sledovanie, takže môžete naďalej navštevovať našu webovú stránku bez toho, aby sa do služieb tretích strán odosielali údaje.