Čas: 10 minut +;

Materiály: židle;

Průběh: Každý hráč si sedne na židli. Židle se postaví do kolečka. Jedna židle zůstane prázdná. Jeden hráč stojí uprostřed a jeho cílem je si sednout na volnou židli. Ostatní mu v tom brání následujícím způsobem: hráč nalevo od volné židle řekne „moje židle“, jakmile to dořekne, židle je jeho a on se na ní může v klidu posadit. Židle je tak zabraná a hráč uprostřed útočí na další. Akce se opakuje – hráč nalevo od volné židle řekne „moje židle“ a židli si přivlastní. To samé se opakuje ještě jednou. Čtvrtý hráč v pořadí však už nemůže říct „moje židle“, ale musí říct něčí jméno. Hráči, jehož jméno zaznělo, patří volná židle a člověk uprostřed si na ni tak nemůže sednout. Místo jmenovaného hráče je ale volné a proces se znovu opakuje (3x „moje židle“, po čtvrté jméno). Pokud někdo řekne „moje židle“, když nemá (například napočtvrté) nebo si hráč uprostřed sedne na židli, kterou měl bránit, jde doprostřed.

Poznámka: Lidem chvíli trvá, než hru pochopí, potom je ale hra velmi zábavná.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Na našej webovej stránke používame cookies

Potvrďte, že akceptujete naše sledovacie súbory cookie: Google Analytics, Facebook Pixel. Môžete tiež odmietnuť sledovanie, takže môžete naďalej navštevovať našu webovú stránku bez toho, aby sa do služieb tretích strán odosielali údaje.